• Duyuru ve bilgilendirmeleri Discord sunucumuz konyacraft.com/discord konyacraft.com/discord adresinden takip edebilirsiniz.
  • Forumda tartışma yaratmak, hakaretlerde bulunmak kesinlikle yasaktır!

Diğer Hangisi Gerçek Mustafa Kemal?

Katılım
15 Aralık 2015
Mesajlar
1.662
Beğeniler
3.681
Puanları
736
Konum
Great Britain
#1


Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk'ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar.
- Profesör Herbert Melzig, Almanya

Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu'nu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye'nin Ata'sına layık bir tezahürden başka birşey değildir.
- Winston Churchill, İngiltere


Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır... Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.
- John F. Kennedy, Amerika


Atatürk, uluslar arası anlayış, iş birliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, UNESCO'nun temellerini atan lider, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.
- UNESCO, Milletler Cemiyeti


Mustafa Kemal; orduları denize döken adam, bir masal kahramanı destanı!
Ezber bilgilerle bize zorla bilgisi aşılanmaya çalışılan bir lider.
Bazı zamanlar hayatını ezberlemekten sıkıldığımız, Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor diye söyletilen şarkılarını, şiirlerini ezberlediğimiz Mustafa Kemal.
Tanımadığımız, devrimlerini gerçekten anlamadığımız bir lideri sevdirdiler bize!
Bir tarafta okullarda yükseltilen Mustafa Kemal, bir tarafta nefretle anılan din düşmanı Mustafa Kemal çıktı karşımıza! Ve anladık ki hepsinde ayrı bir Mustafa Kemal'imiz daha var, bizim tanımadığımız, ders kitaplarında ezberletilenden çok daha farklı bir Mustafa Kemal.
Bir mücadelenin, bir bayrağın kavgası olmayan, olmasaydın olmazdık, olmasaydında olurduk dalaşmalarına meze olmayan bir Mustafa Kemal!


Nerden başlamalı onu anlatmaya? Köylüye neden milletin efendisi dediğini, sanata ve sanatçıya verdiği önemi, hürriyet, bağımsızlığı, özgür iradeyi, sonsuz güven ile milletine sunan Mustafa Kemal'i anlatmaya nerden başlamalı?

Cepheden cepheye koşarken iki dil öğrendi, dört bin kitap okudu. Geometri kitabı yazdı; üçgen, açı, dikdörtgen gibi 48 tane geometri teriminin isim babasıdır. Türk tarihinde ilk resim sergisini açtı. Dünyada baş öğretmen sıfatlı tek lider. Minber adında 52 sayfalık bir gazete çıkardı. Cebinden 50.000 lira harcayıp Elmalılı Hamdi yazara Kur'an'ın türkçe mealini yazdırmıştır. Dil bilimci, tarihçi, antropolog, sosyolog, yazar, asker, devlet adamı, baş komutan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!

Bir Mustafa Kemal'imiz daha var bizim. Bizim tanımadığımız... Her ülkenin şairinden komutanına kadar özlemle, sevgiyle, saygıyla, aradığı ama bizim olan Mustafa Kemal!
İranlı bir şairin tahran gazetesine yazdığı şiirde bahsettiği Mustafa Kemal.
"Allah, bir ülkeye yardım etmek isterse başınına Mustafa Kemal gibi bir lider getirir."

O hitler ve bazı liderler gibi halkın cebinden aldığı paraları gemiciklere yatırım yapmadı. Köylüden alınan "aşar vergisi"ni kaldırdı atamız.


Yunan Kuvvetleri Komutanı -Atatürk'ün baş düşmanı- Trikupis bize esir düşüyor. Ülkesine döndüğünde ise her 29 Ekim ve 10 Kasım'da Atina'daki Türk Büyükelçiliğine gidiyor. Trikupis, Atatürk'ün resminin önüne geçiyor ve saygı duruşunda bulunuyor. En büyük düşmanı Trikupis, hani şu ordularını denize döktüğü Yunan Başkomutanı Trikupis. En büyük düşmanında bile saygı uyandıran bir Mustafa Kemal'i bize eğitim hayatımız boyunca hiç tanıtmamışlardı.

Norveç'yada "Atatürk gibi düşünmek." deyimi vardır. İmkansız çözümü olmayan kişilere "Sen bir gitte Atatürk gibi düşün." derler.

Yıl 1976, UNESCO'nun 152 üyesi var. UNESCO üyelerine bir öneri ile gelir.
Öneri paketindeki cümle ise şöyle:
Bugün UNESCO'nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal'dir.
Öneri ise onun doğumunun yüzüncü yılını 152 ülkenin aynı anda kutlaması önerisidir.
Birden isveç delegesi ayağa kalkar ve şöyle der:
Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?
Rus delegesi ayağa fırlar, yumruğu masaya vurur ve 152 ülkenin delegelirine aynen şunu söyler:
Hatırlatmak isterimki Atatürk öyle dünyadaki herhangi bir lider değildir. Bırakın onu bir yıl anmayı her problemimizde çare olarak anmalıyız.
Sonra ne mi olur? 152 ülke tarihinde ilk ve tek kez negatif ve çekimser oy kullanmadan metne imza atar.
Başta öneriyi kabul etmeyen isveç delegesi bu imzanın atıldığı gün mikrafona gelir ve aynen şunları söyler:
Biz Atatürk'ü inceledik bütün ülkelerden özür diliyor ve ilk imzayı biz atıyoruz.
Dünya'nın gıbta ile baktığı bu lideri biz hiç tanımamışız.

4 Ocak 1881 - 10 Kasım 1938
Saygı ve Sevgi ile anıyoruz!
Kaynakça:
goo.gl/7B9DmC | goo.gl/31uMfV | goo.gl/PozTZH | goo.gl/R82fMy
 
Son düzenleme:
Katılım
15 Aralık 2015
Mesajlar
1.662
Beğeniler
3.681
Puanları
736
Konum
Great Britain
#4
Benim bildiğim Atatürk'ün doğduğu ay ve gün belli değildir.
1881 - 193∞
Doğum tarihi bilinmese bile nüfus cüzdanına o güne yazdırmıştır. Bazı kayıtlara göre nüfus cüzdanında 19 Mayıs'ta yazar.
 
Katılım
15 Haziran 2017
Mesajlar
210
Beğeniler
45
Puanları
61
Konum
İstanbul
#6
Geç Kalmış Olabilirim Ama Hiç Birşey Geç Olmaya Bilir.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Yokluğunda Olsakta O Yüreyimizde Yaşamaktadır.
Bir Sözünü Hiç Unutmadım: Hayatta En Hakiki Mürşid İlimdir.
1881-193

 
Katılım
15 Ocak 2018
Mesajlar
1
Beğeniler
2
Puanları
0
#8
hayatım şekillendiren ATAM bu gibi sitelerde de yer alıyor harika bir his gerçekten SEVİLİYORSUN ATAM (geç yazdım ama olsun onun yeri bizde geç değildir.)
 
Forumda tartışma istemiyoruz, Saygı!
Sevgili üyemiz, İkonia Network büyük bir aileden oluşan saygın topluluktur. Bu toplulukta herkes birbirine saygılı olmalıdır. Forum tartışma ve fikir aktarımı üzerine kurulmuş olsada üzülerek kırıcı, rencide edici boyutta tartışmalar yaşandığına şahit oluyoruz. Lütfen mesaj yazarken kırıcı, rencide edici söylemlerden kaçınıp barışçıl olunuz. Kırıcı ve rencide edici boyuta ulaşan mesajlar için "Uyarılar ve Uyarı Puanları" kapsamında geçerli olmak üzere uyarı puanı ile cezalandırma uygulayacağız.